Skúste pestovať sladké lístky - Stéviu!


Použitie Stévie

Najjednoduchší spôsobom použitia je vylúhovanie čerstvých lístkov, nakrájaných na malé kúsky, asi 15 minút v pripravovanom čaji. Môžete skúsiť použitie čerstvých lístkov ako žuvačky, alebo vylúhovať lístky a použiť ako ústne kloktadlo. Čerstvé lístky sa môžu pridať do ovocného šalátu. Stévia sa dá kúpiť ako sušená bylinka, v tabletkách i v sirupe.

Forma lístkov: čerstvé, mrazené, sušené

Vaše použitie:

  • do čaju (nakrájané čerstvé lístky, lepšie sú ale sušené)
  • ako ústne kloktadlo (výluh zo sušených lístkov)
  • do ovocných šalátov (čerstvé lístky)
  • do koláčov (použitie výluhu alebo extraktu - biely prášok alebo tabletky)
  • pri bodnutí hmyzom pokvapkajte ranu šťavou z listu - bolesť prejde

 

V Japonsku sa Stévia pridáva do nápojov, žuvačiek, zubnej pasty, dia výrobkov, ale i do chleba, ovocných štiav, čokolády atď.